čtvrtek 11. října 2007

Ještě větší blbec, než jsme čekali

Den se sešel se dnem, hodina s hodinou a minuta s minutou. Máme zase možnost dozvědět se, co si myslí rychlokvašák M. Stropnický. Podivné snaze prezentovat v mediích maximální množstvý dementů jsme, bohužel, ani tentokráte nebyli ušetřeni. Tento nikdo, tato nula, která se zjevila od nikud a zničeho, patrně z nějakého zeleného vakua, nás oblažila další dávkou zelené demagogie. Zjevem bychom sice mohli M. Stropnického zařadit do skupiny představitelů filmových "Rafťáků a Snowboarďáků" či vyšinutého obyvatele pavilonu opic eufemisticky nazývaného "vila Vyvolených", ale myšlenkově je nutné jej řadit do skupiny trotlů.

M. Stropnický odpovídal na otázky položené na internetovém deníku lidovky zde:
http://www.lidovky.cz/odpovedi.asp?t=STROPNICKY2

První, čeho si všimneme je titulek: "Já se nevzdám, ať si mě ódéesáci pověsí". Nevím, jak Vás, ale mě úroveň tohoto postpubertálního výkřiku do tmy docelala pobavila. První, co my přišlo na mysl: "Bože, to ještě věští blbec, než jsem čekal". Charakter odpovědí můj první dojem vůbec nevyvrátil, ale naopak vytvrdil. Bylo to doslova hororové čtení, cesta do hlupákovy duše. Tento zhluk proteinů s pochybným vzděláním nám tu představil prototyp zeleného trouby. Posuďte sami:

OTÁZKA (Radim Jánský) Dobrý den,mohl byste prosim ozrejmit proc jsou zeleni proti jadru? Druha otazka: Proc jsou zeleni obecne levicovi? Treti otazka: Dovedete si predstavit, ze byste dokazal obhajit pritomnost cizich vojsk v nejake zemi? Dekuji Vam RJ

ODPOVĚĎ (11.10.2007 09:29)Vážený pane Jánský, zelení jsou proti jádru, protože to není trvale udržitelný (tj. obnovitelný) zdroj energie. Zelení nejsou ani tolik levicoví, jako spíše: jsou přirozeně sociálně citliví. Třetí otázka je těžká, řekl bych zcela obecně, že ano, ale případy se liší. Zdraví MS.

Napadá mě, co asi ví o jaderné energetice vyštudovanej Bc. žurnalista a student nějakého teritoriálního nesmyslu? Zda ví, jestli je kilowatthodina jednotkou výkonu nebo práce? Vsadil bych můj měsíční plat, že neví ani, co by měl být fyzikální význam výkonu a práce, natož aby znal jejich jednotky! To je ale materiál, panečku. Nu což, pojďme dál, než se nám udělá nevolno. Zelení maj prej bejt "sociálně citlivý", to mi přijde docela zajímavé, když vlivem zelených škůdců bude většina paliv a energií nakonec finančně nedostupná právě těm sociálně nejslabším. No a nakonec nepochybuji, že by byl Stropnický byl pro přítomnost cizých vojsk na našem území, ale nesměli by to být rozhodně vojska USA, protože USA je "Velký Satan", viď Matýsku?

Dále se Matýsek obdivuje muži, jehož barák musí napájet malá elektrárna. Muži, který pobírá cena za boj proti GW a přitom produkuje tolik CO2 jako menší město. Podle něj je asi největší americkým politik této dekády. Ano řeč je o našem známém oteplovači Alu Gorovi. Čím větší zmrd, tím asi větší hrdina Matýsku, viď? A to jen zlomek, popisovat celou ubohost M. Stropnického by bylo jen ztrátou času, kterého nemá poctivý člověk na zmar, né jako nějaký pubertální zelený přiblblík.



Nakonec bych dodal: "Já tomu nerozumím, ale rozumím tomu více než Václav Klaus".

Žádné komentáře: