středa 10. října 2007

Sociální a jiní odborníci na ekologii

Tak nám vznikla nová mediální hvězda. Patří do stejné kategorie jako nám známé celebrity, které jsou slavné jen tím, že se někde ožerou, souloží, zvrací, či močí na veřejnosti. Tedy nám dobře známí chovanci pavilonu opic, které zoveme „Vyvolenými“ či méně úspěšnými „Velkými bratry“. Pan dr. Rynda v přímém televizním přenosu byl ožralý jak slíva, tak proč si to nepřiznat! Přiřadil se k dalším osobnostem, které hledají pravdu na dně flašky, jako nám známý Miloš Zeman se svou karlovarskou fontánu mládí, či proslulý tančící Boris Jelcin. Vhodně doplňuje prezidentskou skvadru francouzský Sarko a bývalý polský prezident Kwasniewski. Zajímavé, že výmluvy, proč byla dotyčná osoba ve stavu odpovídající návštěvníkům nočních podniků po půlnoci, jsou vesměs stejné.

Ale mě nejde o to, že byl někdo nalitý jako dělo. To u nás v Čechystánu až tak výjimečné není. Naskytla se nám ale unikátní možnost nahlédnout do myšlení sociálního „odborníka“, v tom to případě odborníka na ekologii. Co si může člověk představit pod pojmem sociální odborník? Sám nevím, ale asi to bude něco hodně důležitého a užitečného. Kdo produkuje tyhle sociální „odborníky“? Technické a přírodovědné školy to patrně nebudou, titul sociální inženýr zní spíše jako nadávka. Jedná se tedy o velký nešvar humanitně zaměřených škol, které začínají, vedle užitečných lidí, produkovat také absolventy naprosto nepotřebné a zbytečné, kteří se nehodí ani k vydávání toaletního papíru na veřejných WC. Takovýto „odborník“, pak má možnost hledat obživu na pracáku, kde přijme práci více či méně podřadnou ke svému, dle jeho názoru, patricijskému vzdělání. Nebo zamíří do státní správy, kde se stane příživníkem v nějaké komisy, výboru či jiné trafice. Nejhorší případ nastává, kdy tento „odborník“ začne pracovat ve školství. Jimi vytvořené žvanírny plné pomatených a blekotajících pseudointelektuálů, ne náhodou narudlých, roztáčejí spirálu množení zbytečných pseudoodborníků do značných obrátek. Bohužel do té nejhorší skupiny patří i dr. Rynda.

Vystoupení tohoto společensky unaveného „odborníka“ v Janečkovské antiklausovské ČT, jakkoliv vyznělo směšně, by bylo k smíchu, kdyby nám dr. Rynda neodhalil něco z nebezpečné demagogie zelenorudé bandy, která už tak směšná není. Alkoholické sérum pravdy mu rozvázalo jazyk a odbouralo zábrany a výrok: „já tomu nerozumím, ale rozumím tomu více než Klaus…“ by měl být tesán do kamene. Čemu vlastně dr. Rynda rozumí? Toť hamletovská otázka. Patrně ničemu. Patří do stejné skupiny lidí, kteří sice ničemu nerozumějí, ale hodně mluví a hlavně hlasitě křičí. A vůbec nejraději se vyjadřují ke klausovým názorům, kterým už vůbec nerozumějí, nebo spíše nechtějí rozumět. Marné je vysvětlovat, že Klaus nepopírá existenci změn klimatu, že jen pochybuje o míře významu vlivu člověka. Že se na problém globálních změn klima dívá z ekonomického pohledu, „má dáti, dal“, kterému jako ekonom rozumí. To všechno připomíná snahu člověka házet perly jistému domácímu zvířeti chovanému pro maso.

Dr. Rynda sice asi nic neví, ale věří! A jak známo bojovat s vírou je mnohem obtížnější než vyvracet argumenty protivníka. Věří v zelené evangelium, v proroka Gora, v písmo svaté, v našem případě, spíše filmovou svatost „Nepříjemná pravda“.

Dr. Rynda pomyslně zaujmul přední místo mezi naší bandou rudozelených gigantů. Jako Kuchta, která neví, jak pracuje jaderná elektrárna, která se ale vyšvihla na ministerské křeslo za své profesionální kverulantství proti JET placené z rakouských „ekologických“ peněz! Jako politický fluktuant Bursík, který chytře využil prázdný polický prostor voličů „mladých a naštvaných“! Jako melounistický chequerokomanč Matěj Stropnický, s touhou boje proti kapitalismu a volnému trhu, který jednotně představují minulého, současného a budoucího nepřítele přirudlýků, tedy USA! Jako nekompetentní Džamila! Jako Kačka „Jau Jau“, jejíž jedinou kvalifikací byl výprask za přítomnosti „náhodně“ přítomné kamery! Jako psychouš Patočka spojený pedofilními sektáři! Jako demagog Beránek, který lituje toho, že je ČR příliš plná lidí z technických vzdělání, kteří podporují jadernou energetiku, a touží po stavu západní Evropy, kde převládají pseudoodborníci na všechno a na nic! A následují další a další spektakulární individua.

Pomyslně to završuje bývalý neúspěšný kandidát na prezidenta USA, vynálezce internetu, potírač metalové hudby a prorok ekologismu. Muž, jehož dům má spotřebu el. energie, kterou pokryje menší elektrárna. Muž, který vyprodukuje při svých cestách na pobírání cen za boj proti GW a kázání proti GW více CO2 než kterýkoliv jiný člověk na světě. Muž, jehož heslem je: „My věříme, Vy plaťte.“ Mnozí poznali, že jde o Ala Gora, obchodníka s teplým vzduchem, který nechvalně proslul se svou manželkou „Tipper“, ještě v době, kdy u nás vládla tuhá totalita, snahou dostat pod kontrolu metalovou hudbu v USA. Zajímavé, že touhle svojí činností, ne nepodobnou našim totalitním cenzorům, se nijak zvlášť nechlubí.

Ano pane Beránku, pane Bursíku, pane Ryndo a jiní odborníci, ať už sociální, či jiní. Jsem technicky vzdělán a jsem na to pyšný. Nikdy mě nenapadlo být jedním z Vás, v lepším případě užvaněným pseudointelektuálem, v horším případě bezskrupolózním darebákem. Zvolil jsem si takový obor studia, abych nebyl závislý na lidech takových jako Vy, kteří se živí jen blábolením mezi vašimi nohsledy a vytvářením problémů, za jejichž tzv. „řešení“ pobíráte tučné výplatní pásky a šeky.

Navzdory páně Beránkovy touze po humanitních odbornících na všechno a nic, doufám, že zůstane ČR technicky vzdělanou zemí, zemí, která umí stavět jaderné elektrárny, zemí s velkou elektrotechnickou a strojírenskou tradicí. A rovněž doufám, že lidé typu Stropnických, Ryndů, Beránků, Kuchtových a jiných odborníků, sociálních či jiných, zůstanou v naší populaci zastoupeni jen tisícinami promile.

Žádné komentáře: